Information.

Hej på er : )
Det finns vissa som undrar lite om utbildning som jag går just nu så därför tänkte jag dela med mig av det jag vet.
Jag läser alltså till florist ute i Oxie, Malmö på Ingvar Strandhs Blomsterskola. Den utbildningen jag går på är uppdelad i olika steg, steg 1 och steg 2. När man läst dem två stegen har man fått en grundutbildning. Sen finns det även steg 3, det är en mer djupgående kurs där man även om man vill kan ta ett såkallat gesäll prov. Efter varje steg får man ett diplom + betyg. Det är en vuxen utbildning (finns även som gymnasieutbildning) men vi får gymnasiebetyg, eller om det är högskolabetyg. Är inte riktigt säker på va det räknas som. Steg 1 sträcker sig från augusti till januari, och vill man sen hoppa på steg 2 direkt börjar den i februari och sträcker sig till augusti. Man kan själv välja när man vill läsa dem olika stegen, vilket jag tycker är jättebra. Det finns däremot en 40 veckors grundutbildning (samma som steg 1 & steg 2 tillsammans) men då läser man hela tiden och kan inte själv välja att kanske dela upp det.
Man har även praktik vid ett antal tillfällen och då är man ute i 4 veckor, som en del av utbildningen.

Sådär ja : ) Nu ska jag ta och äta lite lunch. Vi hörs snart

Puss

Delar av lägenheten.



Hoppas att ni har en bra söndag. Måste återgå till kalaset !
Skriv gärna och berätta om det är något speciellt ni vill läsa om i bloggen eller sådär ni vet

Puss

Blommor.

Den här fina planteringen gjorde jag hemma igår...




Dagens kalas outfit.



Mörkblå chinos - Zara
Blus - Rules by Mary

Fredagens outfit



Torsdagens outfit



Tycker ni att det är tråkigt med en massa dagens outfit bilder? :D

Min nya höstkappa.

Ingen rättvis bild av jackan direkt, ska försöka ta en bättre. Får be Mikey : ) Men den är så mysig och riktigt snygg, tycker jag.


Från Zara

Snyggingar från Topshop.

Kolla in dessa snyggningar från Topshop
Det är ha begär! Även Elin kling bär dem, riktigt snyggt.

Saknat mig?

Åh vad länge sen det var jag bloggade, riktigt synd och tråkigt. Men vi har inte fått igång något internet än, surfar hos mikeys kusin just nu. Men jag har skickat efter papper som ska fyllas i och dylikt så jag hoppas att vi om en vecka har internet hemma.

Tror inte att ni har fått se min nya höstkappa än. En fin A- linjeformad med hög krage från Zara, lägger nog upp en bild imorgon om ni är intresserade? Ska nämligen hem till pappa imorgon och då kan jag passa på att surfa och blogga lite då också. Jag lovar att när vi har fått igång internet så kommer det att dyka upp fler och roligare inlägg och deffinitivt fler bilder.
Bilder är ju det roligaste! Bjuder nog på lite fler bilder på lägenheten också, men vill inte bjuda på för många ;).

Har förresten gått ut på praktik nu, varit ute i en vecka. Har tyvärr inte fått göra så mycket då september är en väldigt lugn månad för florister. Men jag har gjort två buketter, varav en blev såld nästan direkt. Känns kul ! Och sen har jag fått lära mig att göra lite planteringar, och det är faktiskt något jag tycker är riktigt kul. Och det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Men man får ju pynta och ha sig sen. Så idag var vi iväg och köpte en kruka, lite fetbladsväxter, sten och jord och så gjorde jag en plantering som vi har på golvet vid lyktan nu. Köpte "hjärtan på tråd" också, älskar den växten. En hängande och slingrande växt där det ser ut som små hjärtan som just hänger på en tråd. Kan lägga upp en bild imorgon!

Annars har vi haft en riktigt bra lördag idag. Tog det super lugnt imorse, cyklade iväg och handlade bullar och lite annat. Sen åkte vi in till stan, fick besök av mikeys bror och hans tjej, sen lagade vi god middag och nu är vi borta hos grannarna, mikeys kusin, hennes sambo och deras undebart söta lilla dotter på 2 månader.
Har tagit en del dagens bilder som ligger i mobilen, överför dem imorgon. Håll ut vänner!

Puss

Söndags kalas.

Hej på er! Hemma hos mamma idag igen, och har även varit och hälsat på pappa lite. Köpte med mig nymalet kaffe till honom : ). Blev han glad för. Idag firar vi ju syrran, så delar av släkten är här. Idag ska vi även få vår nya dator med oss hem, men har inte valt bredband riktigt än. Står mellan två!
Vi ska hem och ta det lugnt sen och hitta söndags lugnet. Jag går ju för tusan ut på praktik imorgon, känns lite läskigt om jag ska vara helt ärlig. Tur är väll att man har butiksvana!

Uppdaterar nog med en dagens och lite så sen : )

Puss så länge

Kuddarna gör allt.


Kuddar från Indiska

Är hemma hos mamma idag och ska äta kräftor med lite vänner till familjen. Mikey är iväg på sitt håll! Ska bli jättegott med kräftor. Senare ikväll ska jag förhoppningsvis möta upp tjejerna för en tur in till min nya hemstad, Malmö!
Igår i skolan fick vi lära oss att teckna lite, det är bra att kunna göra det inför mötet med en kund som vill ha något specifikt men som inte riktigt själv kan få det på bild, då ska man kunna teckna en bukett eller liknande.



Fick välja först en blomma, för att sen göra det lite svårare och välja 4 stycken. : )

Puss

En hörna i lägenheten.



Älskar min nya vita lykta från Åhlens City !

Dagens.



: )

Fredagens.



Skjorta - Topshop
Jeans - Topshop
Väska - Kreta
Skor - HM

Torsdagens.



Stickad tröja - Hm trend
Jeans - Nudie
Skor - Kawasaki
Väska - Secondhand

Äntligen fredag.

Ja då var det snart helg igen, och idag har vi kort dag. Ska göra några ärender i stan, sen ska jag hem och vila lite. Vid sex kommer mikey hem och då blir det till att laga mat. Dagens plan är att bara vara hemma och ta det lugnt, och det tycker jag ska bli riktigt skönt. På söndag kommer jag nog att bombadera bloggen med bilder, så håll ut : )

Puss

Dagens.

: )


Onsdag.

Hej hej ! Sitter i skolan och har just nu lunch. Vi leker butik, alltså vi har byggt upp två butiker i klassrummet och så får vi turas om att vara kund och personal. Det känns som när man var liten och lekte affär. Men det är nyttigt att leka och prova sig fram, nästa vecka går vi ju ut på praktik.
Nu börjar det förresten likna något där hemma. Nu har dem målat i köket, hallen och sovrummet. Bara vitt alltså! Och så kom soffan igår, en mörkturkos soffa till allt det ljusa. Vi gillar det!
Har tagit lite dagens bilder men har inte sladden med mig så kan tyvärr inte lägga upp bilder just nu. Men på söndag får vi datorn, och vi ska försöka fixa bredband tills dess så att vi har det när vi hämtar hem datorn. Till helgen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt och fixa lite. Kanske åka iväg och handla kuddar, gardiner, små bord och annat som vi behöver för att fylla ut och få en ombonad känsla i både vardagsrummet och i sovrummet. Men det tar ju lite tid, och innan man har hittat det man vill ha och det som passar in.

På söndag ska vi fira min syster hemma hos mamma så då uppdaterar jag nog igen. Ha det så bra !

Puss

Ridstövlar.

Förresten så hittade jag ett par snygga såkallade ridstövlar idag inne på Nilsons, jag är sugen. Nu till hösten och vintern!
Vi får se, jag fyller ju år snart : ) Kanske dyker upp en bild på dem snart.


Puss

Vår lilla matplats.



Det är jag som står för dekorationen : )

Dagens look.



Skjorta - Topshop
Mörkblå chinos - Zara
Skor - HM
Väska - Secondhand

Idag har vi hunnit med mycket. Vi har varit ute i svedala och kollat in min praktikplats, vi har varit ute på Ica Maxi och handlat hem massa saker vi behövde, sen åkte vi en sväng till nova, nu är vi hemma hos pappa och strax ska vi hem till mamma. Sen ska vi in till malmö, mikey ska köpa ett par skor han har lagt undan. Sen ska vi hem till oss och äta lite sen lunch, och senare ikväll blir det middag med gänget.

Puss

Hej hej : )

Hej bloggen! Saknat mig? såklart. Det har varit full rulle med plugg och flytt, men nu börjar det lugna sig. Nästa vecka frå vi dator och förhoppningsvis går det snabbt att fixa internet. Nu ska jag umgås med med tjejerna. Uppdaterar mer imorgon hemma hos min far.

Puss

Fest med goda vänner.



Idag har det varit mycket! Skola hela dagen, sen hämtade Mikey upp mig och så körde vi ut till vår Ica butik och "handlade" hur mycket mat som helst, så nu har vi verkligen lite av varje hemma. Och idag har jag verkligen insett att jag ska flytta, och det känns tyngre än vad jag trodde att det skulle göra. Grät när jag kom in på mitt rum hemma hos pappa och började packa. Imorgon kommer både vara en rolig och ledsam dag. Ska prata med dem på skolan och se om jag kanske jag få ledig på onsdag, för det kommer att vara så mycket att göra och vi har mer vi behöver köpa. Plus att micke har fotboll alla dagar denna veckan nästan så att jag kommer gå hemma själv och packa upp. Men på onsdag slutar han 12.15, har inte match förens senare + att vi har flyttbilen ända tills sju på kvällen så då hade vi kunnat passa på att åka iväg till öppna hjärtan eller erikshjälpen, tänkte handla lite bord på secondhand och måla om själva och så kanske.

Måste sova nu. Imorgon kommer jag inte att hinna blogga, och jag vet inte hur lång tid det tar innan vi får igång internet och så. Men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Puss

RSS 2.0