What a day!

Vilken jäkla dag jag har haft, dra mig baklänges. Jag överdriver nog inte om jag säger att jag har haft en den bästa dagen på väldigt länge. Den startade på jobbet, höll på i några timmar sen slutade vi innan 12. Direkt ner till parken och snacka om att där var folk. Mötte upp syrran och mina tjejer! Och där satte jag mig i folkmassan på en filt i solen och med ett glas vin i handen. Efter några timmar drog jag + tre killkompisar och käkade thai och drog sen tillbaka till parken igen. När vi suttit i parken i kanske 5 h så så drog vi vidare till "parantesen" där det bara bor en massa studenter. Där hade det annordnats en utohumsfest, riggats högtalare och minst 1000 människor stod och trängdes och dansade. Så vi hoppade in och fortsatte att festa! Nu är jag nyss hemkommen till malmö, trött och sliten som bara den, tagit en snabb dusch och snart ska jag och mikey bege oss iväg igen, eller igen för mig. Mikey har ju förtusan tränat fotboll idag. Fy tusan vad skitig jag var om fötterna, kläderna och i ansiktet. Och jag luktade bara vin och öl.
Åh jag vill inte att denna dag ska ta slut!

Hoppas ni har en bra valborg. Puss





Häng i parken.

Jag har tandvärk så det skriker om det. Men sitter och tittar ut genom mitt fönster på jobbet och då känns det lite bättre. Vill bara ut i solen. Satt ute en stund på lunchen och sen på rasten, och visst har man fått lite färg.
Och imorgon är det ju valborg, då blir det häng i parken och sen utgång.
Puss på er!


Nu..


This is me.


What?

Vad händer med världen? Nu har min kära far gått och blivit arbetslös. Han var en av dem som fick gå,
som så många andra.

Tur att fia kommer hem till mig ikväll.



En vacker trädgård.

Amen ta mig härifrån. Ta mig till en lummig trädgård en varm vårdag som denna. Livet är inte gjort för att slösas bort på ett stelt kontor.


This saturday.

Idag sov jag länge, åt frukost i lugn och ro, tog en varm och skön dusch och vid ett begav vi oss till Helsingborg. Olympic spelade borta idag mot Bårslöv. Och vilken match sen. Olympic hade bollen 90% av matchen och äntligen kom segern dem förtjänade efter två matcher där dem spelat lika. Olympic har mycket att leva upp till som favorit tippade i serien. Men sen har dem också spelarna till att vinna hela serien. Efter matchen åkte vi hem till Mikeys gamla grannar för att lämna tillbaka en Gps, och där blev vi inbjudna. Satt och snackade lite på balkongen och kom sen på att vi inte ätit något idag. Så vi (4) gick ner till resturangen och beställde in mat och lite vin. Detta andra par som vi åt med är i 50 års åldern, så himla kära och trevliga människor. Mikey har kännt dem större delen av sitt liv. Men det är så kul att man även kan umgås med människor som är så mycket äldre. Och det var mycket trevligt och som ett plus i kanten bjöd dem på hela middagen. Spontant och trevligt!
Nu är vi ganska nyss hemkommna och väntar på S och A. En lugn kväll hemma framför en film. Jag ska göra mig en kopp te. Om jag ska vara ärlig känner jag mig lite lullig av dem två glas vin jag drack. Konstigt men sant! Så kan det bli!





Ha en bra lördagskväll.

Me and my garden.

Idag är det torsdag, vilket innebär att det är fredag imorgon och snart helg, vilket jag behöver. Dagarna går väldigt fort, känns som att det nyss var måndag. Imorgon efter jobb blir det lite ärender på stan då det behövs handlas hem lite nytt grönt te,  nya underkläder och lite vin. I helgen blir det väl även till att ge sig ut och leta efter lilla Malte.
Dagarna bara går men vi lever på hoppet. Vi måste det!

Nu ska jag ut en sväng i trägården, mår bra av att plantera och pyssla där ute.
 Snart börjar det bli bråttom med att hitta utemöbler.



When the time is right.

Jag har jobbat, skrattat, planterat och fixat i trädgården, lagat mat, gråtit, pratat i telefon med både mamma och pappa, gråtit lite till och nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon börjar det 5 nya på jobbet!




Godnatt

Idag.

Bensinstopp och bilbatteri som lägger av, 5 personer som har slutat på min arbetsplats, malte har inte hittat hem än. Livet går på halvfart!


Igår.



(Bild tagen av Caroline)

Monki.

Fick tag på en ny vårjacka/kavaj i oversizemodell inne på Monki idag. Elin Kling har en likadan fast i mörkblå, min är beigeaktig. Hittade tyvärr ingen bild på den så jag lånar dessa fina bilder av Elin.



(Bild Stylebykling)

Klänning från Glitzy!

Hej! Hade en läsare som var nyfiken på hur dem fina randiga klänningarna från Glitzy är i storleken, jag har ju den svart och vit randiga. Och dem är faktiskt ganska lösa i storleken, drar ihop sig när man tvättat den. Men annars är det inga konstigheter. Den finns ju bara i en storlek och jag skulle nog säga att den är som en M, 38/40 kanske. Jag tycker att den är himla skön och bra i storleken. Inte för tajt och inte för lös! Någon stans mitt emellan!


Efterlysning.

Ni som läser min blogg och som har egna bloggar (eller ej) får jättegärna efterlysa lilla Malte och sprida informationen.
Vi har efterlyst honom hos polisen, olika ställen på internet, ringt djursjukhuset ifall någon kommer in med honom, satt upp lappar och frågat en massa människor.

Malte försvann måndagen den 13/4 från Bunkeflostrand, Annestad i Malmö. Han blir snart 7 månader och är ganska liten till växten. Malte är svart/beige spräcklig, bär blått halsband, har fyra vita "strumpor", är vit på hakan och en bit ner på bröstet.
Han är ett riktigt litet charmtroll och otroligt kelig. Vi saknar honom som tusan här hemma och vill bara ha hem honom.
Så om det är någon som sett honom eller hört något så mejla mig direkt på [email protected].


Dystert.

Malte är fortfarande försvunnen och inget känns sådär jätteroligt just nu. Jobbar och har mig, återkommer kanske ikväll!

Puss på er

Letat hela natten.

Vår katt har försvunnit!



Malmö, Bunkeflostrand - Annestad.

Pause eller hejdå?

Tja!
Ehm, jag funderar på att ta en bloggpause, då jag inte har den tiden eller inspirationen just nu. Vet inte riktigt varför jag känner så men ja, jag har nog kommit av mig lite. Och det finns så mycket annat som lockar nu också. Kanske är det de som behövs för att få tillbaka suget och inspirationen? Eller så blir det till och med så att jag slutar helt och hållet.

Ha en bra måndag! Puss

This sunday.

Hej på er alla! Hoppas ni har en bra söndag och att påsken har varit mysig. Idag har vi slappat och jag har suttit ute i solen. Det tar inte många minuter för mig att bli solbränd. Och nu smörjde jag ändå in mig med solskyddsfaktor 30, jag är extremt försiktig. Eller jag skulle nog kalla det extremt smart! Vårsolen är ju som starkast också. Men nu börjar man få lite färg på benen iaf och en skvätt i ansiktet. Strax blir vi upphämtade av Mikeys bror och flickvän, ikväll blir det påskmiddag hemma hos Mikeys mamma. Det har blivit mycket gottis denna påskhelg kan jag förtella, och min mage strejkar direkt. Det funkar ju inte!

Nej men nu kommer våran bil. Puss på er


Kvällens.







Måste rusa! Ha en bra lördagskväll.
Puss

Det blommar.








En massa gottis.

Känner att det har blivit lite dålig uppdatering från min sida, tråkigt. Men när man jobbar heltid mitt i veckan och när det är så fint väder som det är nu så blir det tyvärr så. Men nu ska vi inte vara sånna. Idag skiner ju solen, vi ska strax göra oss iordning och cykla ner till Limhamn centrum, en stadsdel som ligger här i närheten. Jag ska handla lite vin till ikväll och sen ska vi nog strosa runt lite. Kvällen igår var förresten himla mysig. Det blev lite sent då glöden inte ville sig riktigt, men hey, det blev iaf gott och vi blev alla väldigt mätta. Vi hade ju köpt en del gott också, men det var det ingen som orkade. Så nu har vi en massa sånt hemma, och jag äter ju inte det annars. Gillar inte att ha sånt hemma heller! Vi har både godis som vi fick i ett påskägg igår, cheesbolls, chips och kakor sen mikeys mamma + vännina var här i torsdags. Puh! Tror jag tar med mig lite hem till S ikväll!

Återkommer nog med en dagens och lite så senare idag!

Puss

En bok i solen.

Nu är jag full igång med att förbereda inför middagen. Jättebra att jag inte kan sätta ihop grillen, men men. Satt ute i kanske en timme innan, lä och riktigt skönt i solen. Tror nog att jag fick lite färg! Nu ska jag förbereda lite med maten och sen kommer dem första gästerna om 20 min.

 

Puss

This friday.

Härliga lediga fredag. Jag vaknade vid sju imorse av att mobilen lät och trodde att jag skulle upp och iväg till jobbet, så jag suckade och tittade på mobilen men sen kom jag på att det är ju långfredag och att jag är ledig. Det var bara batteriet som skojade med mig! Härlig känsla att få somna om. Solen skiner och jag tänkte gå ut och sätta mig och kanske få lite färg innan jag ska förebereda för grillning och middag här hemma ikväll. Nu ska jag sätta fart på dagen och pussa mikey hejdå

Puss

Väntar besök.

Oj vilket väder det bjuds på denna första påskdag. Det blev lunch med arbetskamraterna i solen. Sen en tripp till stan. Kom hem med nya solglasögon, mascara och en väldigt enkel marinblå kjol från Gina. Älskar att klä mig så enkelt som möjligt på sommaren, enkelt men snyggt och med finesser. Nu ska jag vila lite innan det väntas besök!




Randiga shorts och en jeanskjol.

Lite nytt från H&M denna skärtorsdag.

 

Puss

Då var det påsk.

Okej då var det påsk. Skärtorsdag idag! Och helgens planer ser ut såhär:

Torsdag: Jobb 8.30-12.00, stan för att fixa present till lillebror och lite shopping, besök på eftermiddagen.

Fredag: Mikey spelar sin första seriematch (kanske jag ska följa med och titta), grilla på kvällen med två andra par.

Lördag: Spendera förmiddagen ute i det fina vädret som har lovats, fest hemma hos S i Dalby på kvällen.

Söndag: Hem till Mikeys mamma på middag med bror och sambo.

Måndag: Hem till mamma en sväng, middag hemma hos farmor med pappa.

Sådär ja, då har man det klart för sig. Kan nog bli en riktigt bra påskhelg. Vad ska ni hitta på?


Blazer.

Amen kolla in denna Jersey Blazern från topshop i b-friends modell. Ser både skön och snygg ut!



Den blir din för ca 800 kr.

Ursäkta mig...

Usäkta för dålig uppdatering, men snart är det långhelg och då kommer det att bli bättre. Man är ju iväg hela dagarna och jag har egentligen inte tid att blogga på jobbet. Imorgon slutar vi som sagt kl 12 och då blir det förhoppningsvis lite shopping innan jag beger mig hem och inväntar besök. Idag fick jag dessutom stiga upp extra tidigt för killen som brukar hämta mig skulle sova hemma hos en kompis i Lund. Och så var tåget försenat så min snälla arbetskollega M kom och hämtade mig utanför stationen och sen åkte vi och köpte frukost.

Men vi hörs ikväll vänner. Puss

Godförmiddag tisdag.

Och så var det tisdag! Kvällen igår spenderades hemma hos Emelie med Sofia, måndagsträff som vanligt. Sen kom Mikey och hämtade upp mig och vi drog och handlade. Sen var jag så trött så det var bara till att hoppa in i duschen, läsa en liten stund för att sen decka. På senaste har det varit svårt för mig att komma upp på morgonen, och det hör inte till vanligheterna. Nu stänger jag av alarmet och sätter fram det i 20 min. Dem där 20 min gör nog inte så mycket ändå. Då hade jag istället kunna ta dem till att dricka mitt te i lugn och ro framför nyhetsmorgon, men icke. Idag är jag dessutom "finklädd", order av chefen. Trippar runt i kjol, på jobbet! Tur att han inte tvingar oss till att ha högklackat. Iförsig så sitter jag ner ganska mycket så det hade kanske inte varit något problem egentligen.
Klockan tolv idag ska jag promenera bort till pappas jobb, han jobbar 5 min bort. Så ska vi luncha tillsammans. Mysigt såhär en tisdag! Och ikväll vettni, då ska jag bara vara hemma med Mikey och mysa. Ingen fotboll eller annat!
Påskhelgen blir kaos, men kul!


Puss sålänge

Turtle.

Dessa godbitarna från Indiska måste jag ju bara spana in! behöver ett par nya solglasögon.


Det känns i kroppen.

Det känns att det är måndag! Man är trött och känner inte alls för att jobba. Har svårt för att kicka igång dagen. Vi har iförsig kort vecka. Röd dag på fredag ju och på torsdag jobbar vi bara halv dag, eller vi slutar till och med kl 12. Ska bli skönt att vara lite långledig. Har faktiskt en hel del att stå i under påskhelgen, mycket inplanerat. Nu får jag återgå till jobbet här!

Ni får ha en riktigt bra måndag.

Puss


Kvällspromenad vid havet.

Har varit ute och gått i en timme, nyss hemkommen. Man känner verkligen att det är vår i luften och hade jag haft en bättre kamera (helst en systemkamera) så hade jag tagit fler fina bilder. Vi bor ju väldigt nära havet och öresundsbron, tar kanske en kvart att gå ner dit. Och det ligger många fina hus på vägen, stora som små. Och jag har alltid gillat att gå runt och titta på hus. Här blandas nya och gamla hus. Många jättefina andra ganska nergångna.







Nu kokar vattnet, så ska ta fixa en kopp te till mig. Ha en bra söndagskväll!


Citronfisk.

Nu är middagen inne i ugnen. Vi lagar världens enklaste fiskrätt idag och dessutom är den god. Vi har gjort den en gång innan och vi är lite kräsna när det kommer till just fisk. Men vi försöker ändå att äta det en gång i veckan, minst. Vi brukar köpa sej fileér. Smakar som torsk men jag tror att sej är lite billigare. Och dessutom så var det ju lite brist på torsk innan så vi undvek att köpa det.

Citronfisk
4 Portioner

500 g Färsk torskfilé (alternativ sej)
1 tsk Salt
1 pn Vitpeppar
1 Riven citron skal och saft
1 Purjolök
2 dl Vispgrädde (vi använder becelmatlagningsgrädde 7% fett)
1 dl Riven ost, Herrgård (funkar bra med annan ost också)

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar, citronskal och saft. Skölj och strimla purjolöken och fördela över fisken. Häll på grädden och strö över osten. Stek fisken i nedre delen av ugnen 20 - 30 minuter. Servera med kokt potatis (idag serverar vi med coscos), citronklyftor och grönsaker.



Söndagsoutfit.

Den här outfiten hade passat utmärkt en slapp söndag som denna, om det hade varit lite varmare ute.




Shorts- Topshop, T-shirt - Alexander Wang, Kavaj -Topshop, Jesussandaler- H&M

Söndagen den 5/4.

Åh, riktigt sovmorgon. Det var länge sen! Men katten har hållt oss vakna, jag misstänker att han har blivit könsmogen. För han går runt och gnäller på nätterna. Då blir det väl till att åka in till veterinären snart.  Hade en mysig kväll hemma på gunnesbo igår. Idag är vädret inte lika fint, lite gråmulet. Mikey ska iväg och spela match och jag ska nog bara ta det lugnt. Sätta fram trädgårdsmöbler på framsidan som vi fått av mamma och plantera i en kruka jag också fått. Ska laga lite lunch och så ska jag nog sätta på en film.

vad ska ni hitta på denna söndag?

En liten dagens.

Jättemysig dag med pappa! det får vi göra om snart, fast på ett annat museum. Nu ska vi bege oss igen och här kommer en liten dagens, eller en halv dagens. Ha en fortsatt bra lördag.


En härlig och solig lördag.

Tjohej! Har lite bråttom, men tänkte mest säga hej och önska er alla en härlig och solig lördag.

Vad ska ni hitta på?


En tur till havet.

Det märks att det är fredag. Man är allt lite trött och sliten. Men efter en ordentlig sovmorgon imorgon så är den känslan som bortblåst. Jag och Mikey har varit och träffat Steven och Amanda. Vi har varit nere vid havet, tittat på solnedgången och ätit lite. Väldigt mysigt och trevligt!
Imorgon hämtar pappa upp mig vid halv tolv, sen beger vi oss in mot stan för att gå på museum. Vädret ska ju tydligen bli ännu bättre imorgon så det blir väl en lunch i solen efter det. Och imorgon kväll ska jag träffa min kära vän Nahom!
Nä nu mina kära vänner ska jag krypa upp i soffan brevid mikey och njuta av fredagskvällen, det som är kvar av den.

Sov gott

Glass på torget.

Ganska nyss hemkommen  men ska snart dra igen. Man kan ju inte sitta inne i dett fina vädret. Idag har det bjudits på strålande sol och 16 grader. Hela gänget på jobbet slutade kl 14.30 idag, eller chefen bjöd oss på glass nere på stortorget i Lund.

Hoppas ni får en fortsatt bra fredag vänner. Vi hörs sen!

Puss

Vilka jackor.

 Kate moss för Topshop. Riktigt snygga jackor.






Nytt.

I vanlig ordning har H&M fått in lite nytt denna torsdag. Dessa två plagg är nog mina favoriter! Klänningen ser himla söt ut.



Måste ta en titt in på topshop.com också då Kate moss har släppt ännu en kollektion.

Bröd...&?

Hej!
Läget idag är väl lite bättre. Fortfarande lite feber och ont i halsen men det går på rätt håll. Har iaf sovit riktigt gott inatt!
Om jag orkar tänkte jag få gjort lite här hemma, och ta mig till affären för att handla bröd och ...(vad var det nu Mikey sa?) jaja, bröd och något annat. Längtar så till helgen, då jag förhoppningsvis ska vara helt frisk, ledig och njuta av det fina vädret som lovas och umgås med Mikey och pappa såklart. Kan bli en riktigt bra helg det här!
Men nu ska jag först få i mig en kopp te och lite frukost och hoppa in i duschen (man brukar känna sig lite bättre då).

Puss

Museum, lunch & shopping.

Herregud vad trist det är att ligga hemma och vara sjuk. Stack ut näsan utanför dörren innan när solen tittade fram, det är så mycket frisk luft jag har fått idag. Hoppas jag är så pass frisk så att jag kan gå till jobbet på fredag och för att jag ska slippa vara sjuk under helgen. Det ska ju för tusan bli upp till 15 grader och sol på lördag. Och då har jag och pappa planerat att vi ska gå på museum och sen luncha i solen. Hinner jag så hade jag gärna velat kolla när Mikey spelar match. Hade även tänkt klämma in lite shopping. En kavaj och en kjol står högst upp på listan just nu. Något i stil med denna snygga kavajen från Topshop, (och kanske man själv kan sy in ett par axelvaddar för att få till dem där markerade axlarna som är så snyggt), och denna fina kjolen från H&M som jag tipsade om innan.


Idag gäller det!

Missa förgudsskull inte intervjun med mig på Marcus blogg !

Med kjolen i fokus.

En väldigt ljus och skir sommaroutfit där jeansvästen och sandalerna med nitar får bryta av lite. Kjolen är himla fin och finns just nu inne på Hm.se. En mycket enkel men snygg outfit. Hade det varit sen vår/sommar nu så hade jag sett ut såhär.


Godmorgon onsdag.

Och inte vilken onsdag som helst utan 1a April och dessutom en riktig sjukonsdag. Det hjälpte inte att jag bad till gud innan jag gick och la mig, eller att jag både drack grönt te och färskpressad clementinjuice. Har sovit riktigt oroligt inatt, ni vet så som man kan göra när man är sjuk. Och när jag vaknade till imorse hade jag ont i halsen, ont i kroppen och allmänt blä bara. Kan det vara syrran som har smittat mig? Så nu sitter jag här i soffan med täcke, en kopp te,  sydsvenskan och senaste numret av Allt i Hemmet Special. Jag gillar ju även inredningstidningar. Sköna hem är nog en favorit och sen kommer nog Drömhem & trädgård och sen den jag bläddrar i nu, Allt i Hemmet och på fjärde plats kommer nog Hus & Hem.



Nu ska jag återgå till min tidning.
Puss


RSS 2.0