I eftermiddag flyger jag till Warzsawa.

Godmorgon på er! Idag bestämde jag mig för att gå upp lite tidigare, redan kl 8 då vi har en hel del att fixa innan vi flyger till Warzsawa i eftermiddag. Jag har nästan packat klart, skrev en lista för några dagar sen och försöker verkligen att packa så lätt som möjligt. Tror faktiskt att jag kanske lyckats denna gången. Vi måste iväg och växla dem sista pengarna, kom på att vi hade tydligen lite mer att ta med oss. Sen ska jag faktiskt snabbt ner och söka ett jobb i Limhamn. Om jag hinner så uppdaterar jag lite senare. Jag kommer att vara borta i 5 dagar och jag vet inte hur möjligheten till internet är så jag får helt enkelt se om jag kommer att kunna blogga något. Kameran följer självklart med!
Letade runt på internet efter lite roliga fakta om Warzsawa, och detta var lite av vad jag fann.

I dag är Polens huvudstad – 17 år efter det att Lech Walesa installerades som demokratiskt vald president och tre år efter inträdet i EU – en av Europas hetaste och hippaste metropoler. Lyxhotell, flashiga krogar, glittrigt nattliv, schyst shopping – allt finns här, till sympatiska priser dessutom, och får hela stan att gunga och sprudla i nån sorts postkommunistisk uppsluppenhet.
Skyskraporna skjuter en efter en i höjden, på gatorna rullar BMW och Mercedes och Volvo, och Warszawaborna klär sig numera i senaste västerländska mode.
Lägg därtill stans intressanta historia och kultur samt alla de lummiga parkerna och de många mysiga ölstugorna vid floden Wislas stränder, så är det inte särskilt förvånande att strömmen av turister hit ständigt blir allt stridare.







Puss



Kommentarer
Postat av: Malin-Hockeyfruga

åh trevlig resa;)

2009-07-15 @ 10:01:31
URL: http://mysunshinestory.blogg.se/
Postat av: Marcus Å

Ha det så bra i Warzsawa! :)

2009-07-15 @ 10:46:19
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: bella

ha det så trevligt i huvudstaden!! :-)

2009-07-15 @ 17:11:59
URL: http://beellae.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0