Onsdag förmiddag.

Hej på er! Har haft en mysig förmiddag med Mikey. Vi har varit iväg en sväng med Malte, sen åkte vi hem till Mikeys mamma och rensade på hans gamla rum (lite mindre mysigt kanske). Sen tog vi bilen upp till stan, gick en sväng och traskade sedan vidare till pildamsparken och gick runt och njöt i solen. Köpte med oss lite ingridienser till scones och en ny marmelad. Så nu ska det bakas scones till lunch! Blir lite städning här hemma idag också, vi delar upp det. Jag städar toaletten och mikey dammsugar lägenheten.

Antal portioner:  12
Ingredienser

8 8 dl vetemjöl
1 1/2 1 1/2 msk bakpulver
1 1 tsk salt
100 100 g smör
4 4 dl mjölk eller filmjölk


Gör så här

1. Värm ugnen till 225°. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.

3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg. Tips! Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime.



Vi hörs sen vänner!

Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0