Citronfisk.

Nu är middagen inne i ugnen. Vi lagar världens enklaste fiskrätt idag och dessutom är den god. Vi har gjort den en gång innan och vi är lite kräsna när det kommer till just fisk. Men vi försöker ändå att äta det en gång i veckan, minst. Vi brukar köpa sej fileér. Smakar som torsk men jag tror att sej är lite billigare. Och dessutom så var det ju lite brist på torsk innan så vi undvek att köpa det.

Citronfisk
4 Portioner

500 g Färsk torskfilé (alternativ sej)
1 tsk Salt
1 pn Vitpeppar
1 Riven citron skal och saft
1 Purjolök
2 dl Vispgrädde (vi använder becelmatlagningsgrädde 7% fett)
1 dl Riven ost, Herrgård (funkar bra med annan ost också)

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar, citronskal och saft. Skölj och strimla purjolöken och fördela över fisken. Häll på grädden och strö över osten. Stek fisken i nedre delen av ugnen 20 - 30 minuter. Servera med kokt potatis (idag serverar vi med coscos), citronklyftor och grönsaker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0